Blog

Det skal du huske til dit bryllup

Er du så heldig snart at skulle giftes med manden, du holder af? Til livets helt store kærlighedsfest hører der sig mange forventninger og livslange minder til, men der er også en række fine traditioner, der trænger sig på, når den store dag nærmer sig. Når det kommer til hovedpersonernes outfit, er det en årelang tradition, at kvinden skal bære noget gammel, noget nyt, noget lånt og noget blåt. En remse, som er kendt af mange, men som egentlig har victoriansk oprindelse. Traditionen lyder på, at heldet vil følge med bruden og gommen, hvis de husker de fire ting på deres store bryllupsdag. Men det er ikke kun kvinden. Det findes også en ganske særlig tradition for brudgommen. 

Noget gammelt 

Her er der tale om et fint arvestykke, du kan bære på den store kærlighedsdag. Det kunne være noget, du finder i en gamle vintagebutik eller måske en broche, du har fået fra din bedstemor. De fleste vælger også at bruge en fingerring, et par øreringe eller en helt tredje ting fra en af deres bedstemødre.

Noget nyt 

Det vil altid være nemt at finde noget nyt, da du sikkert har været ude at investere i enten nye sko, en kjole eller taske til dit bryllup. 

Noget lånt

Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Alt er tilladt, så om du vælger at låne en halskæde fra din mor, et slør fra din søster eller et armbånd fra en god veninde er helt op til dig. Det eneste krav, og hvis det skal være 100% efter bogen, skal du helst finde en kvinde, som allerede er lykkeligt gift, som du kan låne det valgte af. 

Noget blåt 

Til sidst skal du have øjnene op for noget blåt til dit outfit, hvilket for eksempel kunne være et blåt strømpebånd eller et blåt eleastik. Du kan sågar vælge at få syet dig og din kommendes mands navne ind i din brudekjole med en blå tråd. På den måde imødekommer du alle traditioner, uden at denne løsning kommer til at virke for dominerende 

Også manden

Som brudgom går du ikke fri. Her er det efterhånden også ved at blive en fast tradition, at brudgommens venner løfter gommen op for at trække hans sko af og klippe den yderste del af hans Bryllupsstrømper. Som en sjov detalje er der flere mænd, der overrasker ved for eksempel at have tage knaldråd neglelak på tåneglene.