Blog

Det skal du kigge efter ved styrthjelm

Indholdsfortegnelse

En hjelm vil gøre mere end at beskytte dit hoved (selvom en god hjelm vil gøre et godt stykke arbejde for det). Den vil også beskytte dig mod vind, regn, sne, vejrester og støjforurening. Moderne hjelme kan endda streame musik og GPS-navigation. Indenfor det mest basale har en hjelm tre vigtige komponenter: et hårdt ydre lag (kaldet skallen), et blødt indre lag (normalt lavet af ekspanderet polystyren eller polypropylen), og en slags mekanisme til at holde det hele fastgjort til dit hoved .

De fleste moderne hjelme, der er lavet i dag, giver overlegen beskyttelse sammenlignet med hjelme fra 10+ år siden. Der er sket mange fremskridt i de senere år, der har gjort hjelm til tændere, sikrere og mere funktionsrige. Avancerede materialer, såsom kulfiber , forbedret optik i ansigtsskærmene og nye sikkerhedsmekanismer (såsom MIPS, multidirektional påvirkningsbeskyttelsessystem ), der drager fuld fordel af computerassisteret design.

Styrthjelme er omkring 37 procent effektive til at forhindre dødsfald på motorcykler og omkring 67 procent effektive til at forhindre hjerneskade.  Alt i alt er sikkerhed den billigste og mest effektive forsikring derude, så få en hjelm for at beskytte selv. Derfor har vi samlet en guide til, hvad du skal lede efter, hvis du skal investere i en ny motorcykel hjelm.

Sikkerhed

Det første og vigtigste formål med din hjelm er at beskytte dit hoved i tilfælde af en ulykke. Hvis der er et område, som du ikke bør gå på kompromis med, er det helt klart sikkerhed. Du vil have en kvalitetshjelm, der giver dig den beskyttelse, du har brug for. Styrthjelme der opfylder de mindste, basale sikkerhedsstandarder, har typisk en fast, indre styring af polystyrenskum, der cirka er nogle centimeter tykke. Hvis en hjelm har blødt skum polstring eller en bare plastskal uden polstring overhovedet, er det ikke en sikker hjelm at køre med.

Det er også vigtigt med robuste hækstrop og nitter. En hjelm skal have robuste hage stropper med solide nitter for at holde hjelmen sikkert på plads på brugerens hoved. Derfor spiller hjelmvægten også en væsentlig rolle. Hjelme, der opfylder de føderale sikkerhedsstandarder, vejer normalt omkring 1-1,5. Det betyder også, at hjelme der vejer under det, altså letvægtshjelme generelt er usikre.

Producentens etiket

FMVSS 218 kræver, at hjelmfabrikanterne anbringer en etiket inde i hjelmen, der angiver producentens navn, model, størrelse, måned og år, hvor hjelmen blev lavet, byggematerialer og ejerinformation. Hvis en hjelm ikke har denne etiket, skal den betragtes som usikker.