Blog

Er du ramt af økonomisk corona? Læs det her

Corona virussen har ikke bare lukket for samfundet, det har også i høj grad lukket for mange menneskers pengepunge. Der er desværre nogle danskere der har fået opsagt deres job eller sat det på pause og som nu står uden nogen form for indtægtskilde i de næste par måneder. 

Det er en ret kritisk situation at stå i, hvis man lige som mange andre danskere har husleje og lån man gerne skulle betale af lidt løbende. Det får utroligt mange danskere til at hoppe i kviklånsfælder og andre knap så smarte og velovervejet lånemetoder. 

Hvis du selv går derhjemme og er på randen til økonomisk krise og allerede nu overvejer et kviklån, så læs lige denne artikel først – der er nemlig andre måder at skrabe ind til dagen og vejen, selvom man intet job har. 

Pantsæt eller sælg dine ting

Hvis dit job kun er blevet sat på pause og du ikke direkte er blevet opsagt, så ved du i det mindste at din økonomiske krise kun kommer til at holde et par måneder og så er du tilbage rent økonomisk efter. 

Hvis du er i den heldige situation, kan du med fordel pantsætte eller sælge nogle af dine gamle sager. Du kan sælg din computer, sælge eller pantsætte et par gamle designertasker eller andet med høj værdi der nemt kan få dig igennem de par måneder. Hvis du vælger at pantsætte noget har du endda mulighed for at kunne købe det tilbage, når krisen engang er ovre. 

Du bør dog være klar over at det er ret dumt at pantsætte noget med høj affektionsværdi for dig, da det ikke er sikekrt at du får det tilbage – hvis du ikke kan betale pantsætteren pengene i tide. 

Et lån

Hvis du står uden arbejde og uden mulighed for at pantsætte noget kan det godt være at et lån i banken er det rigtige for dig at gøre – det kommer alt sammen an på om du har mange munde at føde (altså om du er en familie) eller om du er studerende. 

Hvis du er familiemand bør du optage lånet, der skal bare være styr på at kunne få mad på bordet – kost det hvad det vil. 

Hvis du derimod er studerende bør du overveje at optage det såkaldte SU-lån i stedet for. Det er et utrolig smart lån som du først skal betale tilbage når du engang er færdig med at studere.