Blog

FAQ om elementer i Mindfulness

Hvad er compassion?

Compassion er mere end blot medfølelse. Medfølelse begrænser sig til at vi kan føle med hinanden, men compassion er samtidig en følelse for vi ikke kun er opmærksomme på andres følelsesmæssige tilstand, men også vores egen. Vi skal kunne føle at vi aktivt ønsker at bidrage, hvilket er en vigtig opbygning til mindfulness. 

Ved at styrke mindfulness kan du nemmere acceptere og leve med smerten i livet, og samtidig udvise kærlighed og venlighed til dig selv og andre. Dermed kan din omsorg udvikles. 

Hvad er NOAK?

Når du underviser i mindfulness, er der fokus på NOAK modellen:

Nysgerrig. Observere. Acceptere. Kærlig-venlighed.

Dette kan enten være til andre, som du oplever omkring dig, eller til dig selv, når du selv oplever disse følelser. 

Mindfulness giver dig livsbevidsthed, hvor du ser dig selv rent, både med det lette og svære, det lyse og det mørke. Det vil give dig styrken til at skabe et liv fri for begrænsende tanker, mønstre og gamle fortællinger. 

Hvordan træner jeg min compassion muskel?

Når du vil træne din compassion muskel handler det om at forstå dig selv, dine mønstre og din hjerne,  men lige så meget at forstå hvor meget vi er forbundet med andre mennesker. Dermed kan du opbygge omsorgsfulde handlinger, så du kan optræde på en ægte medfølende måde. 

Du skal oparbejde evnen og styrken til at kunne møde alt det svære i dig selv og i dit liv, og samtidig kunne rumme det og møde det. Dermed kan du også mindske, eller helt fjerne, den evige indre kritiker, som altid dømmer dig selv. 

Du skal kunne lære at sige nej, men ikke af vrede eller frustration, men fra et oprigtigt sted, når noget har låst sig fast. Vær bedre til at mærke efter, hvad der er rigtigt for dig lige nu. 

Hvad kan jeg gøre i min videre færden til mindfulness?

Start med at træne din mindfulness, og tilføj venlighed alle steder i dit liv. Dette er både over for mennesker du møder, både bekendte og ukendte. Du skal også være venlig over for dig selv. 

Du kan vælge at tilmelde dig 10 uger til kærlighed inde på hjemmesiden Compassion, så du kan få konkrete redskaber til mindfulness og kærlighed til dig selv og andre.

Du kan også vælge at fordybe dig og forandre andres veje som Life & Mindfulness Practitioner uddannelsen, hvor du grundlæggende lærer om mindfulness og compassion, så du kan udvikle dine evner og din compassion muskel. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *