Blog

Hvordan du bedst låner penge

Hvis du er ude i en situation hvor du skal låne penge, om det er til en ny cykel, udbetalingen på dit drømmehus- eller lejlighed, eller om du er vildt træt af at blive regnet på i det her danske vejr og har besluttet at du skal have en bil – så er der gode chancer for at du har overvejet dine muligheder for at låne penge. 

Og hvis du har det, har du også opdaget at det der med at låne penge, det er ikke så nemt som man måske skulle have troet. Der er mange forskellige slags lån, til forskellige renter og til forskellige formål og det virker måske lidt som en økonomisk jungle, men frygt ej! 

Jeg har sammensat en lille oversigt over de forskellige typer lån der findes i et land som Danmark, og hvad deres styrker og svagheder hver især er – du finder dem lidt længere nede, først skal vi lige gå over risikoen.

Risikoen ved at låne er der

Når jeg skriver risiko, mener jeg selvfølgelig ikke at der er en stor inkasso mand der kommer og banker på, giver dig et blåt øje og minder dig om dagen hvor du skal betale pengene tilbage – der er (oftest, kommer an på hvem du låner af) ingen fysisk risiko ved optage et lån, der er til gengæld en del der oplever mentalt gene, når de har lånt penge som de ikke har – og det kan man måske til en vis grad godt forstå, det er irriterende at bruge penge man ikke har. 

Banklån

Banklånet skal du kun bruge hvis du har intentioner om at købe et eller andet der er stort og dyrt – som for eksempel udbetalingen på dit drømmehus. Disse lån kan oftest afbetales over længere perioder af tid, hvilket gør dem smarte til store lån.

SU lån

SU lånet er kun til studerende, det er en utrolig sikker måde at få lidt ekstra til dagen og vejen og studerende skal først betale dem af, når de engang har afsluttet deres studie og er klar til at indtage arbejdsmarkedet. 

Kviklån

Kviklån er en nyere type lånemetode, hvor man har mulighed for at ekstremt hurtigt og ekstremt nemt at få adgang til et par tusinde. Det er en af de måder hvor folk har gældsat dem selv utrolig meget (ikke smart) uden grund, bare fordi det er nemt.
Kviklån bruges til at købe ting du ikke kan undvære som er i stykker – eksempelvis din arbejdscomputer.

Find nemt et kviklån lige her.

Find en lækker måltidskasse på Yummiiyummii.dk