Blog

Sådan finder du det bedste kviklån

I takt med at kviklån er blevet mere og mere populære er der også sket et boom i antallet af udbydere og det kan være svært at danne sig et overblik over de forskellige muligheder og hvad de tilbyder. De fleste online låneudbydere tilbyder et kviklån nu sammen med mange andre former for lån. 

Herunder kommer der nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på hvis du overvejer at tage et kviklån. 

Hvad er et kviklån

Et kviklån er et online lån, hvor der stilles meget få krav og du hurtigt har pengene på din konto. Det er typisk lån ned til få tusinde kroner og der bliver ikke bedt om sikkerhed. Heller ikke hvad pengene skal bruges til. Et kviklån er typisk dyrere end hvis pengene lånes i banken og det skyldes det manglende krav til sikkerhed, der øger risikoen for låneudbyder. I dag er konkurrencen hård, hvilke har betydet bedre betingelser for dem der ønsker at tage et kviklån. Nogle gange kaldes et kviklån også for microlån. 

Hvad koster lånet

Kviklån er som lånet antyder et lån, du kan tage nemt og hurtigt. De er også kendetegnet ved at de kan være dyre at optage, så det er vigtigt at du er opmærksom på hvad det koster at låne. Det du skal være opmærksom på er rentesatsen, lånebetingelserne og ÅOP der fortæller dig hvad lånet koster, hvis det løber et helt år med alle omkostninger og renter inkluderet. 

Få altid mere end et tilbud

Da det er nemt og hurtigt at søge, kan det godt betale sig at sætte lidt tid af til at søge mere end et sted og derved mindske risikoen for at du betaler mere end højst nødvendigt. Indhent altid mindst 3 tilbud og sammenlign dem. 

Læg altid et budget først

Inden du låner penge og uanset hvor meget du har brug for pengene her og nu, er det en god ide at lægge et budget. Find ud af hvad du har af indtægter og udgifter og om du reelt har råd til at tilbagebetale et lån. Det kan nemlig være dyrt ikke at kunne tilbagebetale lånet og du kan risikere at komme til at stå i RKI, hvilke gør det svært at låne fremover.