Blog

Sådan kan du sælge dit guld – trin for trin

Guld er et ædelmetal med mange egenskaber. Det kan smeltes, omformes og genanvendes, hvilket gennem tiden har givet guld høj værdi. På grund af dets farve og styrke har det været anvendt til dekorationer, genstande, våben og smykker, og den dag i dag anvendes det stadig til produktion af mønter også. 

Guld er et sjældent materiale, da det ikke produceret i massevis på samme måde som for eksempel stål, da der er begrænset med kilder til guld. Derfor har guld stadig høj værdi den dag i dag, og dermed kan guld sælges til en god pris, da værdien fortsat er høj. 

Hvis du sidder inde med guld, hvadenten som smykke, genstand eller guldbar, og du gerne vil sælge dit guld, så er der en research process du skal igennem for at sikre, at du sælger dit guld til den bedste pris.

På Guldpris kan du du finde behjælpelige redskaber når du vil holde øje med priserne på guld. Derfor giver vi dig her en trin for trin guide til hvordan du kan sælge dit guld, og første skridt er at gå ind på Sælg dit guld.

Trin 1: Find ud af hvad dit guld er værd

På hjemmesiden finder du en beregner, som beregner dit gulds cirka pris, når du indtaster dit gulds vægt afhængigt af hvor mange karat dit guld er. Herefter kan du se hvor meget dit guld er værd og kan sælges for. 

Trin 2: Se den globale tendens

Længere nede på hjemmesiden finder du en graf over det internationale marked, hvor du kan følge med i guld tendenser, og se hvornår guld er steget og faldet i værdi før i tiden. Grafen opdateres i realtid, så du ser det nyeste fra verdensmarkedet. Her skal du overveje, hvorvidt tendens er opadgående eller nedadgående, da det er vigtigst for dig at sælge på et tidspunkt, hvor prisen er på sit højeste. 

Trin 3: Sammenlign guldforhandlere

Hvis de globale guldpriser er høje, så skal du ind og sammenligne danske guldforhandleres priser. Dette kan du gøre i guldpris beregnere, hvor du også kan se danske guld forhandlere og hvad deres pris vil være på dit guld. Dette er en god måde at skabe dig et overblik over, hvor du vil kunne få den bedste pris, og hvad du cirka kan regne med at få, når du kontakter en guld forhandler.

Trin 4: Tag kontakt til den rette guldforhandler

Når du har konkluderet at de globale priser er høje, og du har identificeret guldforhandleren med den højeste pris, så skal du blot tage kontakt til guldforhandleren, som vil vejlede dig igennem købet. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *