Blog

To overvejelser du nok går med, når du overvejer at få sandblæst dit hus

Så du har vurderet at huset godt kunne trænge til at få en ny omgang maling, den gamle ser ikke ud som den gjorde, da du malede det for 20 år siden og hvem vil også forvente det? Nu står du og overvejer om du bare bør smide et nyt lag maling på, eller om du vil prøve kræfter med en sandblæsning af murværket. 

Der findes hundredevis af forskellige grunde til at få sit hus sandblæst og fordele er også mange – fordelene afhænger dog klart af, hvilken type facade og hvilket slags materiale det er der skal sandblæses. 

Vi har sammensat en lille oversigt med to overvejelser du bør gøre dig, før du vælger at gå ud og bruge en halv formue på en sandblæsning.

 • Skaller dit hus af?
  Uanset om det handler om pudsningen af huset, kalken eller om det er bygningsfundamentet der begynder at slå revner, så skal der gøres noget ved det, ellers bliver det uden tvivl kun værre.

  Hvis du gerne vil sætte det bedste fundament for dit hus, både nu og i fremtiden, bør du gå med at få sandblæst dit hus. Det gør en stor forskel når det kommer til de efterfølgende behandlinger af huset. 

  Det man gør, når man sandblæser et hus, er nemlig at spule den gamle maling af og det dertilhørende underlag der sikkert sidder løst efter så mange år med varme somre og kolde og fugtige vintre. Er dit hus meget gammelt er der også gode chancer for at det har såkaldte \’dårlige områder\’ hvor man ikke kan spule ligeså meget af – med professionelle sandblæsere er du sikret at de er nået til et underlag, hvor det nye puds og maling kan komme til at sidde ordenligt fast – så du slipper for at skulle gøre det mere end én gang. 

 • En investering i fremtiden
  Går du, ikke nødvendigvis lige nu, med tanker om at sælge din bolig engang i fremtiden, så kan en sandblæsning af dit hus være med til at sikre en højere salgsvurdering og glade købere i fremtiden – det er nemlig rigtig irriterende at flytte ind i et hus, hvor man allerede fra dag ét, står med et mellemstort renoveringsprojekt. 

  Chancerne er nemlig, at de højest sandsynligt vil betale mere for at det bare er ordnet, end at det fremgår i murværket når de kommer ud for at se hvordan boligen ser ud. 

Har dette vakt din interesse? Så kan du læse meget mere om sandblæsning af hus pris på dette link.