Blog

Videomøder i Coronatider er nødvendigt

Verden er ramt af en vanvittig virus, som nærmest har lagt kloden ned. Aldrig før i nyere tid er verden gået i stå på denne måde og er blevet lukket ned på grund af den usynlige trussel. Den nuværende Coronakrise spås at få langt mere alvorlige konsekvenser for verdens økonomien end Finanskrisen i 2008 og trække vanvittigt lange spor efter sig. Nogle verdensledere kalder det ’Krigen mod den usynlige fjende’ og mener, at Covid19 skal bekæmpes som var man i krig og fjenden havde infiltreret og invaderet landet. Det er et tidspunkt i verdens historien, som aldrig vil blive glemt og som du nu er en del af. Hvad enten vi vil det eller ej, er det her en krisesituation, hvor vi er nødt til at handle og opfører os anderledes end vi plejer. Vores adfærd skal ændre sig, så vi kan overvinde fjenden.

Hvorfor bruger man videomøder? 
I disse tider hvor arbejdspladser er lukket ned, folk er hjemsendt og kontormiljøer er tomme skal der tænkes i nye baner. Hvordan holder man gang i arbejdet på trods af nedlukningen og hvordan sikrer man sig, at ens arbejdsplads kan holde hjulene lidt i gang på trods af omverdens stilstand? Det kan man gøre med videomøder. Et videomøde er et møde, som foregår online og hvor du logger ind med for eksempel et kodeord og et brugernavn og på den måde connecter med de mennesker, som du ønsker at tale med. Og det er vanvittigt populært at bruge Speak.global i øjeblikket fordi myndigheder forbyder at folk samles.

Hvad kræver et videomøde? 
Et videomøde kræver blot at du har telefon, Ipad, PC eller laptop og har online forbindelse, så du på den måde kan logge ind og logge dig på mødet. For det meste bliver man ’inviteret’ til et møde ved at få tilsendt et link af den person, der har oprettet mødet. Det gode ved videomøder er at du kan sidde hvor du vil og holde mødet og det kan foregå på alle tider af døgnet.

Hvorfor er det så populært i øjeblikket?
I øjeblikket er et meget populært med videomøder fordi vi er isoleret fra hinanden. Vi må ikke samles og vi må ikke mødes og drøfte de ting, som vi normalt drøfter under møder. Via et videomøde har du mulighed for at blive ved med at fastholde kontakten til dine kolleger, ledelse og familie og på den måde kan du prøve at få en normaliseret hverdag og holde kontakten i live.