Helse og sundhed

Vitaminmangel kan være skyld i dit hårtab

En flot hårpragt er noget de fleste gerne vil have. Især mænd kan være nervøse for at miste håret jo ældre de bliver. Forskning viser, at vitaminmangel af netop Biotin, kan være skyld i et hårtab. Få mere viden om vitaminmangel og hårtab, og læs blandt andet om hvordan du kan forhindre håret i at falde af.

Hvad er Biotin

Biotin er et vitamin også bedre kendt som B-vitamin. Biotin er et vandopløseligt vitamin. Vitaminet Biotin findes i vores kost. Blandt andet i forskellige kornprodukter, animalske fødevarer og forskelligt frugt. 

Vil man finde andre produkter i den daglige kost, og som også er rig på B-vitamin, som endda indeholder mere biotin end de førnævnte. Skal man købe æggeblommer, soyabønner og lever.

Biotin er også med til at regulere sukkeromsætningen i kroppen, og hjælper kroppen med at omsætte fedt, kulhydrater og aminosyre. 

Kroppens celler skal bruge biotin for at fungere helt optimalt. Vitaminet er særdeles vigtigt for cellevæksten og deres deling egenskaber. Netop af denne grund kan biotin-mangel medføre for tidligt hårtab hos mange. 

Er du i biotin-underskud, kan der være en række symptomer, som kan vise, at du mangler det nødvendige vitamin. Træthed, grålig hud, depression og muskelsmerter er nogle af de symptomer, som udover hårtab kan være tegn på mangel af Biotin. 

Biotin kan derfor bruges imod hårtab. Endda også hvis du gerne vil gro et større skæg. 

Alkohol kan have en negativ påvirkning af dit biotin-indhold i kroppen. Og præcis af den grund kan alkohol have noget at gøre med, at du måske taber håret. 

Selvom biotin er et naturligt og ganske ufarligt vitamin, bør man ikke overskride den daglige anbefalede dosis. Gravide og børn bør derfor ikke indtage produktet uden først at have konsulteret deres egen læge.

Hvilke Biotin piller er de bedste?

Der findes mange forskellige producenter af biotin-piller. Netop fordi det er blevet et populært vitamin at indtage for rigtig mange kvinder og mænd. Det er derfor vigtigt at undersøge den enkelte Biotin pille, inden du investerer i et glas med de nødvendige piller. 

Nogle piller indeholder nemlig ikke nær så meget Biotin som andre, og det er selvfølgelig vigtigt at undersøge.

At være i biotin-mangel bør tages seriøst, og kræver handling hos den enkelte. Til sidst skal det nævnes, at mangel af biotin ikke altid er den bærende synder i forhold til hårtab. Men manglen bør dog undersøges.

Kilde: https://hovedbunden.dk/biotin/